#BibVoorIedereen

19 januari is de start voor de campagne #BibVoorIedereen. 'Sinds 2016 zijn steden en gemeenten niet meer verplicht om een bibliotheek te hebben. Vind jij het belangrijk dat jouw gemeentebestuur blijft investeren in de bib?' Hoe meer handtekeningen, hoe beter!

Een bibliotheek voor iedereen!
​Bibliotheekcharter

TEKEN NU!

Iedereen is welkom in de openbare bibliotheek. Je vindt er computers en wifi, maar evengoed een fijn gesprek. Het is een veilige en toegankelijke plek, waar mensen met uiteenlopende achtergronden en opinies elkaar ontmoeten.
De bibliotheek draagt bij aan het maatschappelijke debat. Ze maakt mensen weerbaar in hun strijd tegen sociale ongelijkheid, discriminatie, onwetendheid en armoede. Ze versterkt haar lokale gemeenschap, garandeert gelijke kansen en biedt ontspanning.
​Om dit elke dag opnieuw waar te maken, werkt een toegewijd team van bibliotheekmedewerkers en vrijwilligers samen met partners uit sectoren zoals cultuur, jeugd, onderwijs, economie en welzijn en met andere bibliotheken. Zo functioneert de openbare bibliotheek als knooppunt in lokale, regionale en Vlaamse netwerken en zet ze de noden van haar gebruikers centraal.

www.bibvooriedereen.be

voordat ze op de site verschijnen.

Boekenbingo 2018

Geen nieuw jaar zonder nieuwe Boekenbingo! Daag jezelf uit in 2018 en lees boeken in verschillende verrassende categorie├źn. Lees verder