Nieuwe dvd’s van MOOOV

De bibliotheek heeft een nieuwe collectie dvd's van MOOOV. De dvd's zijn aangekocht door ROSA (Raad voor OntwikkelingsSAmenwerking).

De Raad voor OntwikkelingsSAmenwerking adviseert het gemeentebestuur over projecten, initiatieven en subsidieaanvragen rond ontwikkelingssamenwerking en internationale solidariteit. ROSA neemt ook zelf initiatieven om inwoners van Oud-Turnhout bewust te maken van de derdewereldproblematiek, bijvoorbeeld met de jaarlijkse filmavond in november. ROSA heeft er nu ook voor gezorgd dat er dit jaar 20 dvd's zijn aangekocht voor de collectie van MOOOV in de bibliotheek. Leden van de bibliotheek kunnen de dvd's gratis ontlenen.

MOOOV richt zich op onafhankelijke filmproducties, documentaires en wereldcinema. Ze gaat op zoek naar die regisseurs die kwaliteit combineren met maatschappelijk engagement. Films die commentaar leveren op ontwikkelingen in de samenleving of een artistiek verhaal vertellen dat toch toegankelijk is voor een breed publiek.

Boekenbingo 2018

Geen nieuw jaar zonder nieuwe Boekenbingo! Daag jezelf uit in 2018 en lees boeken in verschillende verrassende categorie├źn. Lees verder