Openbare bibliotheek Oud-Turnhout

Leeskring

Programma najaar 2017 leeskring Beerse, Vosselaar, Oud-Turnhout en Turnhout.

                                                                                             

De openbare bibliotheken Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar i.s.m. Davidsfonds Beerse organiseren in het najaar van 2017 weer vier bijeenkomsten. Tijdens elke samenkomst wordt een boek besproken dat vooraf door de leden wordt gelezen. Deelnemen is gratis.

 

6 september om 19.30 uur in de bibliotheek van Beerse
Heilaar 6 - 2340 Beerse
Telefoon: 014 615 615
E-mail: bibliotheek@beerse.be

Zijde / Alessandro Baricco
Zuid-Frankrijk, 1861. Hervé Joncour heeft een bloeiende handel in zijderupsen, die hij uit Japan importeert. In het land van de rijzende zon raakt hij onder de bekoring van een prachtige, geheimzinnige vrouw.

11 oktober om 19.30 uur in de bibliotheek van Vosselaar
Cingel 7 - 2350 Vosselaar
Telefoon: 014 60 08 44
E-mail: bibliotheek@vosselaar.be

De verovering van de vrijheid / Alicja Gescinska
Vrijheid is niet iets wat je zomaar ten deel valt, vrijheid moet je veroveren. Dat is de stelling van de jonge Vlaams-Poolse filosofe Alicja Gescinska. De verovering van de vrijheid is een opmerkelijk boek, waarin de auteur uitgaat van haar persoonlijke ervaringen met het leefpatroon en de dood van haar vader. Die ervaring heeft haar diep geraakt en brengt haar tot het schetsen van een theoretisch kader waarin zij de verschillende invullingen van de vrijheid tracht te plaatsen.

*Ter info: Lezing van Alicja Gescinska over dit boek op donderdag 19 oktober om 20.15 uur in zaal 'De Reynaert' in Vosselaar - inkom 6 euro voor leden van Davidsfonds en Markant, 10 euro voor niet-leden

15 november  om 19.30 uur in de bibliotheek van Turnhout
Kasteeldreef 10 - 2300 Turnhout
Telefoon: 014 47 22 41
E-mail: bibliotheek@turnhout.be

Turkije : de terugkeer van de sultan / Dirk Rochtus
Dirk Rochtus (1961) is docent aan de KU-Leuven en heeft als adviseur van de Raad van Europa gewerkt. Hij heeft een aantal boeken over internationale politiek geschreven. In dit boek beschrijft hij onder meer de grote veranderingen in het moderne Turkije, de tegenstelling stad-platteland en de positie van de minderheidsgroeperingen..

20 december om 19.30 uur in de bibliotheek van Oud-Turnhout
Sint-Bavostraat 3 - 2360 Oud-Turnhout
Telefoon: 014 45 36 36
E-mail: bibliotheek@oud-turnhout.be

Kloostermoord / C.J. Sansom
Een Engelse advocaat wordt in de 16e eeuw als gevolmachtigde van Hendrik VIII naar een klooster aan de Engelse zuidkust gezonden om enkele daar gepleegde moorden op te lossen.

 

Contact Davidsfonds:

Ingrid Poets  
E-mail: ingrid.poets@edpnet.be