Boekstart

Baby's en boeken? Natuurlijk! Kinderen die van bij de geboorte verwend worden met boeken, liedjes, versjes en verhalen leren veel nieuwe woorden en zinnen, ze raken vertrouwd met boekentaal en ze kunnen sneller lezen. Samen in een boekje kijken is bovendien goed voor levenslange herinneringen aan warme momenten en geborgenheid.

Wij delen cadeautjes uit voor kleine kindjes!  

  • Wordt jouw kleine spruit 6 maanden oud? Dan krijgt u weldra een brief in de bus om hier een gratis pakketje te komen ophalen!
  • Is jouw kind al wat groter en 15 maanden oud? Dan krijgt u een bon in de brievenbus waarmee u hier opnieuw een gratis pakketje kan komen ophalen!

Boekstart

De kindjes kunnen ook meteen gratis lid worden van de bibliotheek. Wij hebben een ruim aanbod aan kartonboekjes waar de kleine spruiten naar hartenlust in kunnen kijken!

Je hoeft geen lid te zijn/worden om je geschenkje te komen ophalen.

Meer info over het Boekstart-project vind je op Boekstart.be

Wij verwelkomen u graag binnenkort in de bibliotheek!

 

 

Een baby voelt (en proeft!) graag knisperboekjes, badboekjes, stoffen boekjes en houdt van felle kleuren. Laat ze overal in huis rondslingeren, want je kind leert boekjes al spelenderwijs kennen. In het begin heeft je baby misschien enkel plezier in het omslaan van de pagina’s. Laat hem gerust experimenteren. De prenten bekijken volgt later wel.

Na ongeveer een jaar wordt je kind handiger met kartonboekjes. Felle kleuren, flapjes en eenvoudige afbeeldingen van dagelijkse dingen zoals speelgoed en eten, zijn ideaal. Je kan vertellen wat je ziet, geluiden nabootsen en inspelen op de reacties van je kind. Je baby begrijpt al veel meer dan hij kan zeggen!

Rond de leeftijd van twee jaar genieten kinderen van eenvoudige, herkenbare verhalen die een tikkeltje grappig of ondeugend zijn. Zoek je een geschikt boek voor je peuter? Ga dan niet op leeftijd af, maar speel in op wat je kind boeit. Wil het een verhaal of een aanwijsboekje? 

Zoek boeken die aansluiten bij zijn leefwereld: aankleden, in bad gaan, boodschappen doen, afscheid nemen, een nieuw broertje of zusje. Je peuter houdt van veilige, herkenbare verhalen met figuren die net als hij ondeugend, nieuwsgierig en tegendraads zijn!

boekstart