Ik haat lezen!

Lezen is voor sommige kinderen en jongeren een uitdaging. Wij gaan de uitdaging aan!

Luisterpunt heeft speciaal voor kinderen en jongeren 'Ik haat lezen' opgericht. Zo kunnen zij, die moeilijkheden ondervinden bij het lezen, naar een boek luisteren.

Ik haat lezen!

Ken jij de anderslezen-app al? Daarmee maak je in een handomdraai een Daisy-speler van je tablet of smartphone. Stream je favoriete luisterboeken of download ze, zodat je kan lezen waar en wanneer je maar wil! Volledig gratis bovendien! De app is zowel voor Android- als voor iOS-toestellen beschikbaar.

 

Gratis online escaperoom over lezen, dyslexie en hulpmiddelen: ga op zoek naar de verdwenen jeugdauteurs!

ik haat lezen

 

Verspreid onze webinars en het leesplezier!

In november organiseerde Luisterpunt met 'Ik haat lezen' twee webinars over Daisy-luisterboeken (met focus op de Anderslezen-app) en ADIBoeken (digitale versies van de schoolboeken) voor kinderen en jongeren met dyslexie: een voor (zorg)leerkrachten en logopedisten, en een voor ouders.
In het webinar voor ouders staan we extra stil bij de rol van de plaatselijke bibliotheek.

(Her)bekijk de webinars:

Dyslexie? Ga voor een luisterboek! Check ikhaatlezen.be en download de anderslezen-app 

Voor meer info kan je steeds terecht in onze bibliotheek!

Daisy? Via mijn bib?

Daisy-boeken zijn luisterboeken voor personen met een leesbeperking. Je kan de voorleessnelheid bepalen, bladeren door het luisterboek en nog veel meer! Via jouw bibliotheek kan je eenvoudig en snel meer dan 25.000 online Daisy-boeken van Luisterpunt lezen, helemaal gratis!

Hoe werkt het?

1. De bibliotheekmedewerker schrijft je in voor Daisy-online.

2. Je krijgt een lenersnummer mee naar huis. Daarmee log je in op de anderslezenapp en op Mijn Luisterpunt . Je geboortedatum is je wachtwoord.

3. Klik in Mijn Luisterpunt op ‘Nieuwe opzoeking’ en zet tot maximaal 5 Daisyboeken tegelijk op je boekenplank. De bibliotheekmedewerker kan dit ook voor jou doen.

4. Lezen maar! Je kan de Daisy-online-boeken op je smartphone of tablet lezen met de gratis anderslezen-app. Geen smartphone of tablet? Lees je Daisy-boeken op je computer met de anderslezen-webspeler of de speciale Daisy-software AMIS.

Vragen?

De bibliotheekmedewerkers helpen je graag verder!