Mijn Bibliotheek-profiel aanmaken

Jouw toegangspoort tot de digitale bibliotheek

Lid van de bib? Dan kan je in Mijn Bibliotheek heel makkelijk online boeken verlengen, reserveren of op een leeslijstje zetten. Bekijk een overzicht van openstaande kosten. Je beheert er de lidmaatschappen van jezelf en van andere gezinsleden. Een Mijn Bibliotheek-profiel geeft toegang tot de digitale collecties van de bibliotheek.

Registreren op Mijn Bibliotheek

Heb je een lidkaart van de bibliotheek, dan kan je een Mijn Bibliotheek-profiel aanmaken. Dat doe je zo:

Ga naar mijn.bibliotheek.be/registreren.

Volg de stappen van het registratieformulier:

 1. Geef het e-mailadres op dat je wil gebruiken voor je profiel, klik "Ga verder". 
 2. Vul je bibliotheek in, je krijgt een lijst waaruit je bibliotheek Oud-Turnhout kan kiezen, klik "Ga verder".
  • Koppel je lidmaatschap aan je profiel: neem je rijksregisternummer (als dit gekend is bij de bib) of je lidkaart (nieuwe kaart: beginnen met 2000 of oude kaart: beginnen met OT gevolgd door de nummer van je kaart) bij de hand en vul dit in het eerste veld in.
  • Het wachtwoord vorm je met je geboortedatum in het formaat jjjj-mm-dd (bv. 1980-08-12 voor 12 augustus 1980)
  • Deze gegevens heb je in het vervolg niet meer nodig om Mijn Bibliotheek te gebruiken!
 3. Je ontvangt een e-mail met een unieke code op het e-mailadres dat bij de bibliotheek bekend is. Kijk je spamfolder na als je de mail niet meteen in je inbox vindt. Om de koppeling te voltooien moet je deze unieke code ingeven, klik "Ga verder".
 4. Vervolledig je Mijn Bibliotheek-profiel: hier kies je een eigen wachtwoord en een gebruikersnaam. Daarmee kun je later inloggen op onze site. Klik op “Profiel aanmaken”. 
 5. Als laatste stap bevestig je je e-mailadres via de mail de je kreeg en je bent klaar!

In deze video ontdek je hoe je een Mijn Bibliotheek-profiel aanmaakt en wat je er allemaal mee kan doen: registreren, uitlenen & verlengen, reserveren, kosten, leenhistoriek, berichten, lijsten, bibliotheken & lidmaatschappen.

Extra lidmaatschap koppelen 

Heb je een Mijn Bibliotheek-profiel aangemaakt, dan kan je ook andere lidmaatschappen aan dit profiel koppelen, bijvoorbeeld van de kinderen of een lidmaatschap in een andere bibliotheek. Een mailadres kan maar één keer gebruikt worden. 

Meld je aan bij Mijn Bibliotheek en kies bij je gebruikersnaam in het gebruikersmenu de optie 'bibliotheken en lidmaatschappen'.

Je ziet een overzicht van alle reeds gekoppelde lidmaatschappen. 

Klik onderaan de pagina op de Voeg bibliotheekkaart toe knop en volg de stappen.

Na het invullen van je lidmaatschapsgegevens en geboortedatum krijg je een e-mail met een unieke bevestigingscode toegestuurd op het e-mailadres dat bij de bibliotheek bekend is. Kijk je spamfolder na als je de mail niet meteen in je inbox vindt. De toegestuurde code moet je ingeven om de koppeling te voltooien. Kreeg je de mail niet aan? Neem dan contact op met de bib.

Een visuele weergave van hoe dat werkt zie je hier: